Hotels die een goede wifi verbinding met betrouwbare service kunnen bieden, zullen uiteindelijk de plaats zijn waar gasten besluiten te verblijven.

 

Verbondenheid
Wij werken niet in de hotelbranche, maar je hoeft niet in de hotelbranche te werken om te weten dat gasten steeds meer van het hotel verwachten waarin ze verblijven. Met gemiddeld drie apparaten per gast is het meer dan vanzelfsprekend om altijd en overal verbonden te zijn met het internet. Bovendien is een aantal van deze apparaten soms volledig afhankelijk van wifi, waardoor de verwachtingen van het prestatieniveau van het wifi-netwerk

Veel gebruikers
De hotelgast is echter niet enige die gebruik maakt van dit wifi-netwerk. Ook de apparaten die het personeel gebruikt om de gast een uniek en aangenaam verblijf aan te bieden, zijn afhankelijk van een goede en snelle wifi verbinding. Hotels die een goede wifi verbinding met betrouwbare service kunnen bieden, zullen uiteindelijk de plaats zijn waar gasten besluiten te verblijven.

Nummer 1 op de prioriteitenlijst
Dus waarom zou je als hotelier je wifi-netwerk op nummer 1 in je prioriteitenlijst moeten zetten? Dat is makkelijk: 

1. Er is minder loyaliteit onder consumenten
Consumenten hebben meer mogelijkheden om op zoek te gaan naar een verblijf op hun vakantiebestemming.

2. Er is meer transparantie op de markt
Nog voordat de reis wordt gemaakt, is de reiziger al goed geïnformeerd over de plaats van bestemming en de voorlopige verblijfplaats.

3. Er is meer, verbeterde, nieuwe technologie
De consument is zich meer bewust geworden van hoe hij of zij technologische ontwikkelingen naar eigen inzicht kan gebruiken. Betrouwbare, snelle wifi is hiervoor van uiterst belang. 

Benieuwd naar onze werkwijze? Of gewoon nieuwsgierig naar wat het ongeveer kost? Kijk dan even naar onze kosten infographic. 

 

 To be continued! Meer zien? Klik   hier.

To be continued! Meer zien? Klik hier.

Nog niet helemaal overtuigd van de dingen die we kunnen? Dat maakt niet uit, dan ben je waarschijnlijk een hotelier die net iets meer uit onze toekomstige werkrelatie wil halen. Hieronder een lang verhaal over de softwarepakketten die we op onze wifi kastjes kunnen installeren: 

Basic
Het basispakket geeft gasten op een vrij simpele manier toegang tot het wifi-netwerk. Door middel van een zogenaamde “splash pagina”, kan men de laatste hoteldeals of belangrijke andere informatie (zoals de openingstijden van het ontbijtbuffet) bekijken. Nadat gasten de algemene voorwaarden hebben geaccepteerd, krijgen zij toegang tot het wifi netwerk. De hotelier krijgt hierdoor toegang tot verschillende informatie van klanten. Verder is het mogelijk om gasten in hun internetgebruik te limiteren wanneer zij overmatig gebruik maken van het netwerk.

Social Media
Een andere manier om gasten toegang te geven tot het wifi-netwerk, is door middel van een inlogoptie via een sociaal netwerk (Facebook, Twitter), die als een van de mogelijke inlogopties wordt weergeven op de toegangspagina. Echter, toegang krijgen door middel van Sociale Media is niet een vereiste. Afhankelijk van de instellingen van de toegangspagina, zijn er ook andere mogelijkheden voor een gast om toegang te krijgen tot het wifi-netwerk.

Door wifi gratis aan te bieden, krijgen hotels de mogelijkheid om hun social media pagina’s te promoten en meer reviews binnen te halen. Dit is van positieve invloed op zowel de zichtbaarheid als de sales van het hotel.

Bovendien krijgt iedere gebruiker een bepaalde hoeveelheid bandbreedte toegewezen, om op deze manier misbruik te voorkomen.

Voucher
Een unieke vouchercode verschaft gasten gelimiteerde toegang tot het wifi netwerk. Bovendien is het een mogelijkheid om hotelgasten een account te laten creëren, zodat er meer informatie over de hotelgast verzameld kan worden in de vorm van bijvoorbeeld een naam, mailadres, adres en telefoonnummer. Het telefoonnummer kan vervolgens gebruikt worden voor een SMS campagne.

SMS
Bij een SMS pakket kan toegang tot het wifi netwerk kan worden opgevraagd door middel van een SMS. De telefoonnummers kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld illegale activiteiten in de gaten te houden of om sms advertentie campagnes door te voeren. Verder kan er via de SMS gevraagd worden om een account aan te maken waarbij het mogelijk is om verdere informatie over de gast op te vragen zoals een naam en een mailadres.

Toegang tot het wifi netwerk kan worden gelimiteerd tot één toegangscode per (geldig) telefoonnummer. Hierdoor kan overmatig gebruik van het wifi netwerk worden voorkomen.

Familie
Het familiepakket stelt ouders in staat om hun kinderen gelimiteerde toegang tot het wifi-netwerk te verschaffen door middel van een voucher waarop een unieke toegangscode en een specifieke tijdsduur staat aangegeven. Deze software blokkeert echter de toegang tot volwassen websites, phishing-sites en sommige malware. Bovendien is het mogelijk de activiteiten van de kinderen op het internet in de gaten te houden.

 

Het technische verhaal achter deze klus hoef je niet te weten, want dat werk doen wij nu voor je :)