Benieuwd hoe snel je wifi is?

Waar moet je rekening mee houden als je de wifi snelheid wil verbeteren in je bedrijf? Laten we bij het begin beginnen, je download snelheid: 

 
  Hoge score, maar toch onbetrouwbaar internet? Daar kunnen we je bij helpen, neem even contact met ons op via de bovenstaande groene knop ;-)   Zijn de resultaten niet wat je ervan verwachtte? Of wil je sowieso de internetsnelheid in je bedrijf verhogen?  Wij helpen je hier graag mee .. Hier zijn alvast drie tips waar je rekening mee dient te houden als de wifi-snelheid verbeteren wil in je bedrijf.

Hoge score, maar toch onbetrouwbaar internet? Daar kunnen we je bij helpen, neem even contact met ons op via de bovenstaande groene knop ;-)

Zijn de resultaten niet wat je ervan verwachtte? Of wil je sowieso de internetsnelheid in je bedrijf verhogen? Wij helpen je hier graag mee.. Hier zijn alvast drie tips waar je rekening mee dient te houden als de wifi-snelheid verbeteren wil in je bedrijf.

 

Tip 1: Neem de juiste internetleverancier

wip.png

Een goed bruikbaar wifi-netwerk begint bij de verbinding die je als bedrijf binnenhaalt. Hier zie je welke verbindingen op jouw adres beschikbaar zijn. Een goede internetverbinding hoeft niet per se duur te zijn. Zo hebben we laatst bij een klant een internetverbinding besteld die maandelijks 200 euro (!!) goedkoper was dan zijn vorige optie, maar wel vier keer zo snel was. Dat is geen luchtfietserij – het is echt mogelijk als je goed vergelijkt.


Tip 2: Zorg voor een stabiele verbinding

wip2.png

Elke keer als jij en je collega’s aan het werk zijn op een trage wifi-verbinding, ben je een stuk minder productief dan dat je had kunnen zijn. Niet alleen de productiviteit is belangrijk. De irritatie en het dataverlies die een slechte verbinding met zich mee kan brengen, frustreren en zorgen voor negatieve energie. Stel, je schrijft een blog op jouw website en de verbinding valt weg: grote kans dat je een deel van jouw werk over moet doen. Zonde en duur voor je bedrijfsvoering. En dan hebben we het nog niet over langere downtimes. Wat kost het als je verbinding een uur uit de lucht is? Is je verbinding niet stabiel? Neem dan contact op met jouw leverancier om te kijken waar het probleem zit.


Tip 3: Zorg dat het internet óveral goed werkt

wip3.png

Als de wifi-verbinding traag is, zit je te wachten tot elke pagina geladen is en tot elk programma informatie binnen heeft gehaald. Dat is voor jou niet prettig en voor je collega’s evenmin. Zorg er daarom voor dat het internet in je bedrijf overal goed werkt. Dat internet aan jouw bureau adequaat werkt, wil namelijk nog niet zeggen dat het overal in het pand goed voor elkaar is. Doe de snelheidstest op verschillende plekken in het pand of vraag collega’s naar hun ervaringen. En realiseer je dan: iedereen die problemen heeft met traag internet, werkt met een goede verbinding efficiënter en levert (als het goed is ;-)) meer op.